Home » 21e eeuw » Balans in je klas

Balans in je klas

Meer kinderen die veel aandacht vragen, ook op gedragsniveau, vraagt nieuwe competenties van leerkrachten. Balans in je klas biedt jou als leerkracht een aantal tools en competenties om beter in te kunnen de ontwikkelingen en de gevolgen van passend onderwijs. Na 2 trainingsdagen ben je in staat om je leerlingen balans te bieden in hun wereld voor prikkels en impulsen.

We werken aan je eigen ontspannen aanpak door ervaringsgerichte trainingen met yoga, ademwerk, meditatie, coöperatieve werkvormen en onderlinge massage. Dan ontvang je een basis “toolbox” (letterlijk en figuurlijk) met oefeningen, spelletjes, kaarten, attributen, etc waarmee de tools ontwikkelt om je leerlingen in balans te brengen.

Resultaat van de 2-daagse training is dat je beschikt over een toolbox vol oefeningen waarmee je leerlingen balans tussen lichaam en geest laat ervaren, hun lichaamsbesef en zelfvertrouwen vergroot en hun energie, immuunsysteem en plezier in leren vergroot! Hierdoor kun je beter inspelen op de verschillende behoeften van kinderen en meer invloed uitoefenen op de sfeer in de klas en het leervermogen van je leerlingen!

Leuk, leerzaam en een cadeau voor het leven! Als je zelf aan de slag gaat met de tools ontdek je hiervan meteen de kracht, vaak kun je desgewenst ‘spelenderwijs’ eigen blokkades op heffen. Juist omdat jij dit als leerkracht zelf zo krachtig ervaren hebt, geeft dat zin en vertrouwen om zo door te geven aan je leerlingen.

Tijd                                        9.30 – 16.30

Duur                                     2 dagen

Trainer                                 Anneke van Bokhoven

Doelgroep                          Leerkrachten, bouwcoördinatoren en IB-ers

Doel                                       De intentie van is om leerkrachten te trainen om coöperatieve werkvormen, yoga, onderlinge

kindermassage  en meditatie structureel in hun groepen te kunnen inzetten.

Resultaat      Tijdens deze inspiratiedag ervaar je als leerkracht zelf wat diepere ontspanning inhoudt en vervolgens hoe je deze kunt gebruiken om meer rust, stabiliteit en harmonie in je groepen te creeren. Je krijgt concrete lesvormen aangereikt en een toolkit met materialen, die je direct na de inspiratiedag kunt inzetten in je groep. Voorop staat altijd plezier en veiligheid.

Kosten                                 475,- pp  inclusief materialen, toolkit  en lunch

aantal deelnemers       minimaal  5  en maximaal 15

algemene voorwaarden  http://www.balansopschool.nl/over-ons/algemene-voorwaarden