Home » 21e eeuw » NLP in de klas

NLP in de Klas

Als docent, leerkracht, intern begeleider of schooldirecteur ben je continu bezig met het sturen en beïnvloeden van gedrag en leerprocessen. Veel mensen in het onderwijs zijn goed in afstemmen, motiveren en inspireren. Maar vaak zonder te weten wát ze daar nu precies voor doen. Als je weet hoe je ergens goed in bent, kun je er meer van doen met minder energie. Met andere woorden: hoe doe jij je succesvolle communicatie? En ook: hoe doe jij je minder succesvolle communicatie?

Welke kinderen en ouders liggen je minder goed en welke overtuigingen houden je (te) hard aan het werk? Wanneer werk je in flow? Heeft wat je doet nog te maken met je missie en hoe kun je meer je bevlogenheid blijven voelen?

Neuro-Linguïstische Programmering (NLP) is een pragmatische psychologie, waar je als leerkracht veel profijt van hebt. NLP geeft inzicht in denkprocessen die aan gedrag ten grondslag liggen. Denkprocessen leert u herkennen aan iemands verbale en non-verbale communicatie. Je leert geavanceerde maar eenvoudig toepasbare communicatietechnieken om denkprocessen van leerlingen, ouders en collega’s op integere wijze te sturen. Daarnaast biedt NLP een uitgebreide gereedschapskist voor het ontwikkelen van cognitieve en sociaal-emotionele capaciteiten. NLP biedt een set tools & technieken (gereedschappen) om je communicatie en je leven te onderzoeken. Technieken om o.a. nog beter met anderen én jezelf te communiceren. NLP geeft je inzicht en hulpmiddelen op vragen als:

• Hoe ga ik om met de hoge werkdruk en hoe kan ik me goed richten op wat ik wil?
  • Hoe kan ik de leerlingen bereiken, succeservaringen laten beleven en laten ervaren wat ze echt waard zijn?
  • Hoe bewust ben ik van mijn van eigen communicatie en het effect ervan op anderen?
  • Hoe effectief verloopt mijn communicatie met ouders en met collega´s?
  • Hoe kan ik goed inspelen op verschillend gedrag?

Doelgroep

Deze training is bestemd voor leerkrachten, intern begeleiders, remedial teachers en directies primair onderwijs.

Wat levert de training op?

Met de inzichten, technieken en benaderingswijze van NLP wordt het lesgeven voor jezelf en je leerlingen leuker en effectiever. Je contacten met ouders en collega’s verlopen soepeler en plezieriger. Naast instrumentele vaardigheden levert de training ook een belangrijk stuk persoonlijke ontwikkeling op. In deze training leer bv. je hoe je de denkstijl van kinderen kunt herkennen aan hun (non-)verbale communicatie en gedrag. Dat geeft je inzicht in het karakter, waardoor je beter begrijpt waarom kinderen doen wat ze doen. Je kunt het gedrag van kinderen positief sturen, door middel van op het kind afgestemde communicatie.

Trainer is Mia Plu, internationaal gecertificeerd NLP trainer en coach

Een incompany training NLP op School is mogelijk in modules en dagdelen per thema.

praktische informatie:

trainer:                                Mia Plu