Home » nieuws

maandag 3 juni 16.00-19.00 uur        MEETUP 020 W&T = COOL

Locatie:  Stichting Saga Interproject  Wenckebachweg 144-148, Amsterdam (gratis toegang parkeergarage)

Ter inspiratie en geruststelling, voor informatie, kennis delen en uitwisselen
Voor leerkrachten, coördinatoren, directeuren

MEET UP 020 is een samenwerking tussen Stichting Saga Interproject, Leskracht en de Kennismakelaars W&T Amsterdam, deelname is gratis  (per school max. 3 deelnemers).

W&T! Wat moet je ermee?
Deze manier van werken heeft een grote impact op het onderwijsaanbod en het leerkrachtgedrag. Voor Creativiteit, een Onderzoekende houding en Ontwerpend Leren heeft de leerkracht meer ruimte en minder rompslomp nodig. Keep it COOL: “Wat doen we al? Waar komt het voor in de plaats i.p.v. erbij en welk klein verschil kan je morgen maken?”. Laat je informeren en verrassen tijdens de gratis “Meetup020 W&T = COOL”.
Waar?           Saga Interproject, Wenckebachweg 144-148, Amsterdam (gratis toegang parkeergarage)
Wanneer?    Maandag 3 juni van 16.00 – 19.30 uur (incl. hap & sap)
Hoe?              Bestel je gratis ticket via de webshop voor 28 mei
Waarom?     Ter inspiratie en geruststelling, voor informatie, kennis delen en uitwisselen
Voor wie?     Leerkrachten, coördinatoren, directeuren (per school max. 3 deelnemers)
Door wie?     Samenwerking Saga Interproject, Leskracht en de Kennismakelaars W&T Amsterdam

Schrijf je in op:   https://www.leskracht.nl/los-product/meetup020-wt-cool/

Inhoud & opbrengst MEETUP020 W&T = COOL :

Astrid Timmermans (best practicus en winnaar Onderwijspoiniers) trapt deze middag af met een keynote over Creatief, Onderzoekend en Ontwerpend Leren als procesgerichte onderwijsstrategie die binnen alle leergebieden ingezet kan worden. Daarna bereid je samen met Amsterdamse collega’s een actueel thema voor, aan de hand van de 7 stappen van onderzoekend en ontwerpend leren. In deze ontwerpsessie maak je gebruik van de COOL-tool, de expertise van ervaren leerkrachten/trainers en rijk gevulde online bibliotheken.

Tijdens het happen en sappen is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en ervaringen uit te wisselen. Roel Spits en & Heidi van Cuijk (kennismakelaars W&T-gemeente Amsterdam) geven uitleg over het actieplan “Wetenschap & Technologie op koers” en wat dat voor jouw school kan betekenen. Een en ander in relatie met voorbeelden van scholen die al begonnen zijn. We sluiten deze meetup gezamenlijk af met de laatste stap van de COOL-tool.  Na afloop ben je in staat om reguliere lessen te transformeren naar creatieve activiteiten, zonder de concrete lesdoelen uit het oog te verliezen. Voor de uitrol in je klas krijg je gratis toegang tot rijke online COOLE kennisbanken, voor leerlingen en leerkrachten van groep 1 t/m 8.