Home » Wat is Balans op School

Balans op School gaat in de eerste plaats over welbevinden, de vitaliteit en de persoonlijke ontwikkeling van professionals en leerlingen. Een school waar zowel leerkrachten, leerlingen alsook ouders zich prettig en betrokken voelen. Een school waar het welbevinden en de brede ontwikkeling van de leerkrachten en leerlingen net zo belangrijk is als de kwaliteit van het onderwijs.

Bij Balans op School weet de schoolleiding hoe zij balans in de school kunnen creëren en worden leerkrachten en docenten uitgenodigd om balans voor zichzelf en de leerlingen  ontwikkelen. Zowel de professionals als de leerlingen benutten hun capaciteiten en talenten zo optimaal mogelijk.

een greep uit de Trainingen en trajecten bij Balans op School:

Welbevinden en vitaliteit
  • in Balans voor de klas
  • Balans in je klas
  • Yoga in de klas
  • Teamtrainingen
  • Lerende Schoolorganisatie
  • Je ruimte in Balans
  • Persoonlijke coaching op het gebied van vitaliteit, life-coaching, loopbaanontwikkeling, strengthscope, klassenmanagement, gedragsproblemen in de klas, pedagogisch-didactisch handelen, etc.
  • Burn-out- en re-integratietraject voor onderwijsprofessionals

Brede talentontwikkeling

• Versterken van het schoolprofiel op het gebied van (wereld) burgerschap, onderzoekend, ontwerpend en/of ondernemend leren, techniek, geweldloosheid, dans en muziek, ouderparticipatie, etc
  • Versterken van het pedagogisch schoolklimaat