Home » workshopagenda

De woensdagmiddagworkshops 2019/2020

woensdagmiddag van 14.30 tot 17.30 uur:

Themavoorbereiding Reis mee!                            18 september 2019

Tijdens de ontwikkeling van het thema, krijg je handvatten om met het thema aan de slag te gaan vanuit de SLO domeinen van WO en de didactiek van het onderzoekend en ontwerpend leren. Hierdoor kun je je onderwijsdoelen op een eenvoudige manier koppelen aan de thematische werkwijze.  Subthema´s die aan bod komen zijn ´Voertuigen´, ´Stap maar in´, 'Schip Ahoy', ´De ruimte in!´, Op Ontdekkingsreis.

Programmeren, Robotica & Makereducation           16 oktober 2019

Er zijn verschillende technologische vernieuwingen inzetbaar binnen het onderwijs, van Robots tot 3D printer. Tijdens deze bijeenkomst laten wij je kennis maken met de verschillende mogelijkheden en nemen wij de verschillende toepassingen mee, zodat leerkrachten hier zelf mee kunnen experimenteren.

Ontspannen voor de klas                                                     13 november 2019

Tijdens deze interactieve workshop speciaal voor leerkrachten leer je om anders naar stressfactoren binnen het onderwijs te kijken. Hiervoor krijg je praktisch toepasbare tools aangereikt. Het doel is om een verdieping van de liefde voor je prachtige vak te ervaren en lichter en met (nog) meer plezier in je werk te komen staan!

Techniek&ik thema Energie                                             22 januari  2020

Energie komen we in vele vormen tegen, bijvoorbeeld als licht, warmte en beweging. Energie kan van vorm veranderen, bijvoorbeeld van spierkracht in beweging of van elektrische energie in licht. Kinderen hebben dagelijks met energie te maken. Denk maar eens aan alle apparaten die ze elke dag gebruiken. Genoeg om te ontdekken dus. Van de training energie krijg je energie!

Themavoorbereiding ´duurzaamheid´                  19 februari 2020

Tijdens de ontwikkeling van het thema, krijg je handvatten om met het thema aan de slag te gaan vanuit het onderzoekend en ontwerpend leren. Vanuit een eenvoudig format integreren we de aansluitende kerndoelen per WO domein en taaldoelen per bouw met verschillende bronnen (zowel digitaal als concreet technologisch materiaal).

Bij aanmelding ontvang je direct een digitaal lesprogramma (ppt) ontwerpend leren milieu / duurzaamheid voor op je digibord, inclusief handleiding.

Bits, Bots & Scratch, programmeren                          18 maart 2020

Willen jouw leerlingen hun eigen computerspellen maken? Zelf geen idee? In deze workshop leer je de basisbeginselen van het programmeren met Scratch en kun je je leerlingen zelf op ontdekkingsreis sturen!

Yoga in de klas                                                                     15 april 2020

Tijdens deze inspiratieworkshop  ervaar je zelf wat diepere ontspanning inhoudt en vervolgens hoe je een begin kunt maken deze te gebruiken om meer rust, stabiliteit en harmonie in je groepen te creëren.