Home » workshopagenda » themavoorbereiding reis mee!

Themavoorbereiding ´Reis mee!´ kinderboekenweek

woensdag 18 september 2019       14.30-17.30 uur

resultaten van de workshop:

·       Je hebt het thema zodanig voor bereid je hier concreet mee aan de slag kan gedurende een aantal weken met je eigen groep

·       Je kunt je onderwijsleerdoelen (WO en mondelinge taalontwikkeling) omzetten in onderwijsaanbod met activiteiten die vorm gegeven worden vanuit de didactiek van het onderzoekend en ontwerpend leren

 

Tijdens de voorbereiding van het thema Reis mee! , krijg je handvatten om met het thema aan de slag te gaan vanuit de kerndoelen,  de verschillende domeinen van Wereld Oriëntatie en de didactiek van het onderzoekend en ontwerpend leren gekoppeld aan leuke leuke subthema's.

Je gaat aan de slag met subthema's vanuit de kerndoelen die jouw voorkeur hebben, en door de kruisbestuiving ga je naar huis met een compleet voorbereid thema!

Met behulp van formats, kinderboeken en digitale bronnen integreren we de aansluitende kerndoelen per WO domein en taaldoelen per bouw. Hierdoor kun je je onderwijsdoelen op een eenvoudige manier koppelen aan de thematische werkwijze. 

Subthema´s (en boeken) die aan bod komen zijn ´Zoeffff, stap maar in´, 'Wegen naar het verleden', ´De ruimte in!´, 'fietsend of flitsend naar de toekomst?'.  

 

Naast digitale en boekentips ontvang je 2 (hard copy en digitaal) ontwerpend leren activiteiten die je kunt inzetten voor je leerlingen tijdens het thema.

 

Datum:         woensdag  18 september  2019

Tijd:             van 14:30 tot 17:30

Duur:           1 dagdeel

Locatie:       Wenckebachweg 144 Amsterdam, 10 minuten lopen vanaf Spaklerweg of gratis parkeren in de parkeergarage

Voor wie:    leerkrachten van groep 3 tot en met groep 8

Aantal:         Min 6 en max 30 deelnemers

Kosten:        € 45,00 p.p. (incl. koffie, thee en verse soep)

Inschrijving:   voor 11  september 2019

  

Studiebelasting voor deelnemers:

Voorbereiding:                geen

Contacturen:                     3

Praktijkopdrachten:     optioneel